ISMERŐS ARCOK - LÉLEKVESZTŐ CD

ISMERŐS ARCOK - LÉLEKVESZTŐ CD

3 150 Ft
db

Az Ismerős Arcok magyar, nemzeti rock zenekar, 1999. október 23-án alakult meg az Udvari Bolondok és a $texas együttes tagjaiból.

Első időkben rythm'n'bluest játszottak. Egy erdélyi út következményeként változott meg a szövegviláguk és témaválasztásuk, mely nagyrészt a magyar emberek és a nemzet sorsával, a trianoni döntés igazságtalanságával foglalkozik. Zenéjükben a népi elemek, népdalfeldolgozások mellett előfordulnak hard rock, heavy metal stílusú alkotások.

Új lemezével az Ismerős Arcok együttese újra magasra tette a lécet, és sikeresen át is ugrotta. Aki ismeri őket, jól tudja, hogy az Ismerős Arcok ma az egyik legfigyelemreméltóbb zenekar ebben az országban.

Jó hír, hogy megmaradt az eddigi lemezekről megismert műfaji sokszínűség. Az Ismerős Arcok azért készít ilyen jó lemezeket, mert a csapat tagjai alázattal és természetes kétkedéssel látják önmagukat, egymást, dalaikat.

Alulról kezdték, a szakma nemigen segített nekik, a rádiók ma sem játsszák a dalaikat, világsztárok előtt nem lépnek fel, és a mosópor-forgalmazók sem látnak fantáziát bennük. Évről évre gyarapodó közönségük viszont pontosan tudja, mekkora értékei a magyar zenei életnek.

Az album 24 oldalas füzetet tartalmaz, melynek képi világa tökéletesen passzol a zene melankólikus hangulatához.

Minden egyes dal, minden egyes perc kiváló, mert nemcsak szórakoztat, hanem odafigyelésre késztet, dalszövegei már költemény értékűek, a nemzettudatot erősítők vagy az emberi kapcsolatokról szólók.

A zenei hangszerelés is olyan megoldásokkal él, amelyek egyedivé, felismerhetővé teszik az Ismerős Arcokat, akárcsak az ének. Nincs szó öncélúságról, vagy hogy valaki túl akarná játszani a másikat, hanem tökéletes csapatmunka valósul meg. Balzsam ez a zene a szívnek és a léleknek is.

Csodálatosan szólal meg például a vendég közreműködő Tóth Lilla énekével a Szeret vize című csángó népdal, és kimondottan játékos lett a két instrumentális szám, a Hozzád és a Trianoni séta. Ütős lett az Európa közepén, vagy a Játsszuk el!, a Ne gondolj rám! hallgatása közben pedig libabőrös lesz a karunk, olyan drámaian szép.

A lemezt kezdő Ébredés lendülete is visz magával, a Hegyeket nézek egy ars poetica a hazáról, akárcsak a Lélekvesztő, amely Márai Sándort szólítja meg. S ha már a magyar íróknál-költőknél tartunk, akkor szerepel itt József Attila: Tiszta szívvel című megzenésített verse is, mely kemény-hidegen szól, aztán egy Sík Sándor-költemény, Az andocsi Máriához, és ugyancsak drámai a Kesergő, melyet Cseh Tamás emlékének ajánl az együttes.

Végtelenül intelligens zene az, amit az Ismerős Arcok ezen a CD-n bemutat. Együttgondolkodásra késztet, és roppant dallamos, erős refrénekkel. És ha már az igényességnél tartunk: a borító kivitelezése, a nagyon elegáns fekete-fehér-szürke színek használata, aztán az ötletes fotók a tagok fiatalkori fényképével plusz előre „öregített” fotóival, a szövegkönyv értékű és minőségű kísérőfüzettel még külön is elismerésre méltóak.

Nyerges Attila: ének, gitárok, ütőhangszerek
Práder Vilmos: gitár, vokál
Leczó Szilveszter: zongora, orgona, szintetizátor
Galambos Nándor: basszusgitár
Kovacsik Tamás: dobok

 1. Ébredés
 2. Európa közepében
 3. Ígéret
 4. Itt jártam
 5. Hozzád
 6. Lélekvesztő
 7. Tiszta szívvel
 8. Magyarok
 9. Ne gondolj rám!
 10. Trianoni séta
 11. Minden visszatér
 12. Szeret vize partján
 13. Hegyeket nézek
 14. Az andocsi Máriához
 15. Játsszuk el!
 16. Kesergő

Kérdezz az eladótól!

Az email címed nem jelenik meg sehol, csak azért kell megadni, hogy a választ email-ben is megkapd!

Még nem érkezett kérdés ehhez a termékhez.

Megosztás